Hellurei ja hilulihei. Kokkolan HelmiCup pelattu hienosti läpi!
Vaikka alkulämmittelyt olivatkin minimaaliset johtuen hallin täyteenahdetusta tilasta, näkyi kentällä uskomatonta liikettä! Joukkueen yhteispeli nähtiin ensi kertaa tositoimissa oikealla kokoonpanolla, kaikki joukkueen tytöt olivat mukana (miinus muutama sairas).

Ensimmäinen peli OPS:n 01tyttöjä vastaan alkoi vauhdikkaasti ja johdimmekin peliä ensimmäisen 10min jälkeen. Muutama pieni virhe sattui ja OPS meni jo 1-2 johtoon, auts! Ihnottava takapakki. Onneksi jostain ihmeen kautta tytöt löysivät tsempin jota ei ole nähty piiitkään aikaan. Tytöt tasoitti ja pelissä edelleen mukana. Viime minuuttien voittomaali ratkaisi paljon!
Lopuksi 3-2 (Krisse 2) meille ja hymy huulille. :)

Lauantaipäivä jatkui siis riemukkaissa tunnelmissa, kun Wimman tytöt pyörittivät vielä Norvalla FF:n tyttöjä kuin barcelonan pojat konsanaan! Hienoa syöttöpeliä, jota ei oltu ennen nähty pelikentillä, ainoastaan harjoituksissa. Tytöt veivät tämä ottelun selkein 5-0 lukemin. (Krisse 3, Riina)
Viimeisessä pelissä vastassa oli ennakko-oletuksin kovatasoinen KPV 01. Kun pilli vihelsi pelin käyntiin, ei kentällä ollut minkään näköistä liikettä. Pallo lähti kokkolalaisten matkaan ja Kajaani jäi kattelemaan. Onneksi puolustus oli hereillä ja tekivät liiankin rohkeita syöttöratkaisuja, mutta pääasia että oma maali säilyi koskemattomana. Pelin loppupuolella Krisse teki sen mitä koko joukkue toivoi. Voittomaali tuli oikeaan aikaan, jonka jälkeen peli alkoi taas näyttää peliltä. KPV muutti taktiikkaansa nostaen useamman nopekinttuisen tytön kärkeen, mutta Wimman puolustus taisteli sillä kuuluisalla vimmallaan, eikä kokkolan sisupussi päässyt meidän apajille. Lauantain saldona 9 pistettä ja sitten hotellille uimaan, saunomaan ja putoamaan.

Sunnutai alkoi maukkaalla aamupalalla, vaikka useampi valitteli mahakipua ja pahaa oloa, o-ouu! Aamulenkillä yritimme saada ajatuksia ja jalkoja auki. Tytöillä tuntui olevan hyvä mieli sunnutain peleihin, sillä kerroimme tilanteen: seuraavan pelin voitolla finaaliin, häviöllä pronssi-otteluun.

Voittohan se oli kaikilla mielessä kun peli alkoi. Jännitys myös. Taisi olla enemmän henkistä jännitystä, koska tytöt ymmärsivät tilanteen. Hätiköityä peliä SeMi 01:tä vastaan meidän osalta. Maalipaikkoja oli taas toista kymmentä, mutta SeMillä taisi olla tulevaisuuden piirijoukkueainesta omaava maalivahti hereillä maalilla, nätisti hän noukki kaikki pallot mitkä maalia kohti tuli. SeMillä oli muutamia maalipaikkoja, mutta edelleen puolustus piti. Kuitenkin sattui kerran se harmittava virhe puolustajan ja maalivahdin kommunikaatiossa ja vastustaja pääsi välistä tökkäämään pallon maaliin. Se oli SeMin tie finaaliin ja Wimma oli harmissaan.

Muutaman tunnin itsensä keräilyn jälkeen Wimma 0102 oli taas valmis turnauksen viimeiseen peliin. Kotiin haluttiin viedä jotain, joten pelaamaan lähdettiin kovaa. Vastustaja pelasi melko ”vetovoimaista” peliä ja yrittivät maalia kaikista paikoista, mistä veto vain lähti. Emppu hereillä maalissa ja aivan uskomattomin torjunnoin! Nyt vain Empulle ja Ainolle lisää reeniä nin saadaan parhaat kyvyt esiin.
Peli päätty 0-0 ja se pelätty ensimmäinen rankkikisa edessä. Valmentajat tekivät nopeat päätökset vetäjästä, koska periaatteena oli kerrasta poikki. Vastustaja aloitti ja veti ylärimaan, Jessica veti yläkulmaan, mutta mokke torjui. Uusi veto vastustajalta ja maali. Riina tasoittamaan ja tilanne 1-1. Vastustaja veti seuraavan vedon ohi ja meillä mahdollisuus mennä johtoon. Saran vasuri paukkui harmikseen ylärimaan. Vastustajan viimeinen veto ja Emppu torjuu! Meiltä nopea ratkaisu ja Noora vetämään. Kylmähermoisesti Noora pisti pallon oikeaan nurkkaan ja PRONSSI OLI MEIDÄN! Uskomaton työ Emilialta ja kaikilta vetäjiltä!

Kotimatka taittui Riksabussin kyydissä turvallisesti tyttöjen mukavaa lauluääntä kuunnellessa. Kiitos Aino, Anna, Anni, Annika, Emilia, Jenna, Jenny, Jessica, Kiia (-03), Krisse, Maiju, NooraL, NooraP(-03), Riina, Reeta(-03), SaraK, SaraO, Veera!

Turnauksessa palkittiin joukkueen sisäisesti seuraavat pelaajat:
Veera – lauantain kehittyjä, Jenny – sunnuntain kehittyjä, Noora L – ratkaisija, Krisse – reiluin pelaaja, Anna – tsemppi-pelaaja

Ensi viikonloppuna Ouluun taas jännittämään ja tsemppaamaan. Luvassa kovempia pelejä ja koulumajoitusta.

Siihen asti,
Anna Hoo