Jo perinteinen kesäturnausten alku Iisalmessa Profile Girls Cupissa 7. – 8.6.2008

Lähdettiin jo perinteiseen Iisalmen turnaukseen lauantai aamuna Kajaanin uimahallin pihalta 7:30. Ensimmäiseksi ajettiin Kangaslammen koululle, jossa suoritettiin pikainen majoittuminen. Tästä jo miltei tukka putkella kohti Paloisvuoren kenttää ja kohti turnauksen avausottelua. Vastaamme asettuisi WJK Varkaudesta. Tiedostimme tarkalleen hyvän alun merkityksen koko ottelua ja samalla koko turnausta ajatellen. Me päätimme, että me olisimme valmiita kun tuomari pilliin viheltäisi. Kauan odotettu ottelu alkoi ja arvonnassa saimme aloituksen. Avaus meni aivan nappiin ja yllätimme vastustajamme miltei täydellisesti, vain maali puuttui. Peli jatkui ja noin kahden minuutin peli jälkeen Marjo teki koko kentän soolon ja teki ottelun voittomaalin. Peli jatkui selkeästi hallinnassamme, mutta lisämaalit antoivat odottaa itseään. Hyvät suoritukset seurasivat toisiaan ja koko kentän peli toimi hienosti. Toisella puoliajalla Viivi viimeisteli loppunumerot 2-0. Me saimme hyvän alun turnaukselle.

Toisena vastustajanamme oli HyPSin maalimimmit Hyvinkäältä. Tämä joukkue oli meille täysin uusi tuttavuus. Huhuja oltiin kuultu, että ryhmä on kova. Huhut pitivät täysin paikkansa. Ryhmä oli tasaisen kova, mutta kuten ennenkin me emme juurikaan tutki mitä muut tekevät vaan keskitymme omaan peliimme. Peli oli tasaista ja molempien maalitilanteet olivat kortilla. Molemmille kertyi pari maalipaikkaa, mutta maalia ei syntynyt. Toisen jakson puolessa välissä Maalimimmit saivat vapaapotkun aivan meidän rangaistusalueen rajalta. Rakensimme muurin, mutta takatolppa jäi vapaaksi. Pallo siirrettiin muurin ohi ja Hyvinkääläiset tekivät maali juuri sinne takakulmaan.. Koetimme kaikkemme takaa-ajoon, panostimme lisää hyökkäykseen, jätimme kaksi puolustajaa ja lopuilla kuudella hyökättiin. Ote siirtyi meille, mutta aikaiseksi saimme vain läheltä piti tilanteita. Toinen ottelu päätyi tappioomme 1-0.

Kolmas ottelu ja kuumuus kasvoi. Vastaan asteli KMF-j:n kuutoset. Heti aluksi Kuopiolaiset vetäytyivät puolustuskannalle ja koetimme ratkaista pelin. Kaikki hyvät yritykset kilpistyivät joko maalivahtiin tai ”maalikehikkoon”. Ei meinannut mennä maaliin sitten millään. Lopulta toisella puoliajalla yritys ja sinnikkyys palkittiin ja Marjo siirsi meidät 1-0 johtoon komealla ylänurkka vedolla. Ja kun kohtalon ivaa Kuopiolaisille siunaantui vapaapotku meidän rangaistusalueen rajalta ja laukaus oli niin hieno, että David Bechamkin kalpenee sen rinnalla. Pallo muurin yli vasempaan etuylänurkkaan tolpalla olleen pelaajan yli. Näin syntyi loppunumerot 1-1. Loppunumerot eivät missään tapauksessa kuvastaneet ottelun hallintaa tai tasaväkisyyttä, mutta koska tarkoituksena on laittaa pallo maaliin ja vain ne lasketaan lopputulos oli 1-1 ja meille lohkon toinen sija.

Sunnuntain ensimmäinen ottelu ja panoksena pääsy mitalipeleihin, vastaan asettui KMF-j:n ysit. Sateen jälkeen kenttä oli märkä ja liukas. Se toi peliin uuden elementin. Ottelu oli kuin toisinto lauantain viimeisestä pelistä peli oli täysin hallintaamme ja ensimmäinen puoliaika pelattiin kokonaisuudessaan Kuopiolaisten kenttäpäädyssä. Maaleja ei hyvästä yrityksestä huolimatta syntynyt. Meillä oli paikkoja ainakin viiteen maaliin, mutta kun ei niin ei. Ja niinhän siinä kävi kuten useinkin että vastustaja tekee valtavan painostuksen keskellä hiukan onnenkantamoisella johtomaalin. Nyt vaadittiin sitten joukkueelta terästäytymistä ja huolellisuutta. Jatkuvat hyökkäykset vyöryivät kohti maalia, mutta ei meinannut syntyä sitten millään. Lopulta saimme kulmapotkun, josta Viivi ohjasi meille ansaitun tasoituksen. Varsinainen peliaika päättyi tasan ja edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Rankkareissa Marjo oli kuin muuri ja torjui kaikki laukaukset. Kun samaan aikaan sekä Marjo että Sanni onnistuivat omissa yrityksissään voitimme ottelun ja edessä oli ottelu SiPSiä vastaan.

Välieräottelussa kohtasimme SiPS:in Siilinjärveltä. Aloitimme kovaan vastatuuleen ja näytti vahvasti siltä, että emme saa palloa millään yli puolenkentän. Vaikka emme saaneet hyökkäyksiä käyntiin millään niin eipä meidänkään maalille tullut pahoja paikkoja ja ne joita tuli hoiteli Iitu varmasti. Peli tasaantui erän loppua kohden ja puoliajalle mentiin 0-0 numeroissa. Vastatuuli vaihtui myötätuuleksi ja samalla vaihtui tahtipuikon heiluttaja. Nyt me määräsimme tahdin ja suunnan ja SiPS puolusti. Lähimmäksi maalia kuitenkin päästiin kun Viivi osui ylärimaan. Lopussa Nani pelasti pallon vielä alakulmasta. Edessä oli jälleen kerran rangaistuspotkukilpailu. Meiltä maaliteossa onnistuivat  Sanni, Ansku ja Venla. Kun Venla otti SiPSin viimeisen laukauksen kiinni oli tiemme loppuotteluun selvä.

Loppuottelussa kohtasimme uudestaan Hyvinkään Maalimimmit. Koko ottelu oli tasainen. Loimme enemmän maalipaikkoja. Hyvinkääläiset osuivat kerran ylärimaan, mutta maaleja ei nähty. Edessä kuinkas muutenkaan päivän teemaan sopivasti kolmas rangaistuspotkukilpailu. Ensimmäinen kolmen satsi ja tilanne tasan. Jatkopareille mentäessä Hyvinkääläisten maalivahti torjui meidän laukauksen ja samalla voiton heille. Onnittelut Hyvinkääläisille turnausvoitosta.

Näin päättyi Iisalmen seikkailu ja suuntaamme seuraavaksi Ruotsiin ja Piteåån.