Hienot puitteet turnauksessa siivittivät tytöt huippusuoritukseen.

Dumle Valoturnaus Anjalankoski 8.-10.8.2008

Lähdettiin taas reissuun ja tällä kertaa mentiinkin junalla ja Anjalankoskelle kohti uutta seikkailua. Matkaan lähti 18 tyttöä ja Pena ja Joni. Sitten turnaukseen ilmoittautumisemme sarjammekin oli muuttunut -95 tyttöjen sarjaksi ja vastaan asettuvat joukkueet olivat meille täysin tuntemattomia. Junamatkamme meni hienosti ja järjestäjä oli meitä vastassa Kouvolan asemalla ottaen mukaan isoimmat kassimme. Sieltä kiiruhdimme Myllykosken asemalla paikallisjunaa vastaan, jolla tytöt saapuivat loppumatkan. Turnauksen järjestäjä otti meiltä kaikki pelivarustekassit ja toimitti ne majoituskoululle ja me kävelimme sinne. Vettä oli satanut reilusti, mutta se loppui ennen kuin pelit alkoivat.

Ensimmäisessä ottelussamme kohtasimme Anjalankosken päästadionilla, missä MyPakin pelaa kaikki kotiottelunsa, Valkealan Kajon. Puitteet ottelulle olivat todella mahtavat jo turnauksen nimen mukaan (Valoturnaus) kenttä oli täydessä valaistuksessaan kun ottelumme alkoi kello 20:00. Nurmikko oli kuin samettia, mutta sateen jälkeen todella liukas. Saimme otteluun hyvän alun ja hallitsimme ottelua, mutta jostain me kaivoimme esiin hämmingin ja pelimme hieman sekosi. Ryhdistäydyimme ja saimme ottelun taas hallintaamme. Kun saimme ottelun haltuumme niin sitten alkoi tapahtua. Maaleja tuli läheltä ja kaukaa ja helmenä Suvin ja Venlan seinäsyöttelyllä tekemä maali. Ottelun lopputulos kertoi kyllä selvästi ottelun kulusta, mainittakoon, että ainoa laukaus maaliamme kohti tuli tuomitusta rangaistuspotkusta. 4-1 ja turnaus saatiin hyvin käyntiin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Venla, Nani, Suvi ja Vipsu. Ottelun Fair Play pelaajaksi valittiin Viivi.

Lauantaiaamu valkeni pilvisenä ja hieman koleana, mutta vesisade pysyi loitolla. Päivän ensimmäisessä ottelussamme vastaamme asettui AC White Kirkkonummelta. Peli oli tasaista vääntöä, jossa ensin Kirkkonummelaisen hallitsivat hienokseltaan, hätäilimme ja ryntäilimme hieman ja pelimme sekosi, mutta nostimme pelimme tasoa ja peli tasoittui. Ensimmäisen erän puolivälin kohdalla, meille sattui virhe, josta Kirkkonummen tyttö pääsi yksin läpi ja ampui tiukan vedon maalin vasempaan nurkkaan ja he menivät 1-0 johtoon. Erän loppuvaiheilla Kirkkonummelaiset saivat vielä vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Vilma torjui laukauksen mainiosti. Toinen erä oli melkein toisinto ensimmäisestä. Me nostimme peliämme ja pyrimme ja hallitsimmekin peliä kunnes Kirkkonummi pääsi kuin varkain läpi ja tarkka laukaus maalin takanurkkaan sinetöi loppunumerot 2-0. Loppuvaiheilla he saivat jälleen vapaapotkun, jonka Vilma hoiteli tyylikkäästi. Pelimme oli kuitenkin hyvä taistelu ja emme hävinneet huonolle joukkueelle. Meillä oli omat paikkamme ottelussa, mutta niistä emme saaneet maaleja hyviä tilanteita kumminkin. Ottelun lopussa Vilma törmäsi vielä maalitolppaan ja hänen turnauksensa oli ohi. Ottelun Fair Play pelaajaksi valittiin Vilma.

Sopimuksemme mukaan ja peliaikataulun myötäantaen sekä järjestäjien suosiollisella avustuksella lähdimme viettämään lauantai iltapäivää Tykkimäkeen. Palkkiona talkoissa käynnistä tytöille ostettiin rannekkeet ja he pääsivät huvittelemaan sielunsa kyllyydestä. Vietimme Tykkimäessä rattoisat noin 3 tuntia. Jokainen lupasi, että illalla pelataan huvituksista huolimatta täysillä.

Stadion oli jälleen juhlavalaistuksessaan kun aloitimme ottelun kello 21:00 Kouvolan Susia vastaan. Lähtökohta otteluun oli se, että voitolla olemme varmasti mitalipeleissä. Sen tähden teimme pientä viilausta taktiikkaamme ja se onnistui. Alkuun lähdettiin väkevästi ja loimme tilanteita tuon tuosta. Maalikehikko kolisi ja niissä tolppalaukauksissa ja läheltä piti tilanteissa ei enää pysynyt mukana montako niitä oli. Nöyrästi jatkoimme peliämme ja usko omaan tekemiseen ja nöyrään työntekoon, joka meidät vielä palkitsisi oli voimissaan. Erätauolle menimme kuitenkin lukemissa 0-0. Vastustajan maalivahti ja tolpat pitivät Kouvolalaisia pystyssä ensimmäisen erän. Toiseen erään lähdettiin samalla systeemillä kun ensimmäiseen erään, nöyrä työnteko ja kärsivällisyys palkittiin kun Suvi taisteli pallon väkisellä maaliin. Tästä kun hanat aukesivat teimme kuudessa minuutissa 4 maalia ja ottelu oli selvä. Ottelu päätyi lukemin 4-0 ja ansaitusti. Ottelun päätyttyä pimeässä illassa turnausjärjestäjä järjesti ilotulituksen. Ilotulitus oli yhtä hieno kuin oli tyttöjen pelikin. Maalintekijöinä kunnostautivat Suvi, Nani ja Venla kahdesti. Ottelun Fair Play pelaajaksi valittiin Nani.

Tytöt lähtivät pesuille, mutta jäimme Penan kanssa katsomaan, miten alkusarjojen viimeiset ottelut päättyivät ja kuka tulisi meille vastaan semifinaalissa. Illan hämärtyessä meille selvisi, että vastaamme tulisi JanPa Janakkalasta, jonka valmentajat jakoivat kanssamme saman sikaosaston.

Sunnuntain semifinaalissa kohtasimme siis JanPan Janakkalasta. Ottelun panoksena oli pääsy loppuotteluun. Jatkoimme samalla tavalla mihin olimme lauantaina päättäneet. Hallitsimme selvästi ja loimme jatkuvasti tilanteita. Parhaille maalintekopaikoille emme päässeet kun vastustaja puolusti aluettaan hienosti. Ensimmäisessä erässä Iitu tuli vastaan hienosti, mutta tilanteessa sattui vahinko, jossa JanPan pelaajan polvi osui suoraan Iitun polveen ja näin meiltä putosi pelistä pois jo toinen maalivahti. Venlalle sovitettiin päälle maalivahdin paita ja peli jatkui. Erätauolle mentiin 0-0 lukemisessa, mutta olo oli levollinen ja tiesimme, että työnteko vielä palkittaisiin. Toisen erän pulivälissä saimme kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Suvi survoi meidät loppuotteluun. Emme tyytyneet varmistelemaan vaan jatkoimme peliämme yrittäen tehdä lisämaaleja. Hyvistä yrityksistä huolimatta lisämaaleja ei syntynyt ja ottelu päättyi meille 1-0.

Maalintekijä: Suvi. Ottelun Fair Play pelaajaksi valittiin Tytti.

Finaaliotteluun saimme vastaamme AC Bluen Kirkkonummelta. Tässä pelissä oli jo käytössä vastustajalla kovat otteet. Oli paidasta repimistä, selkään taklauksia, kyynärpäät ylhäällä tuloja ja vaikka mitä. Pelin henki oli, että pilli ei näistä soinut. Näistä huolimatta pelasimme kontrolloidusti. Hallitsimme peliä ja vastustajan hyökkäykset olivat vain satunnaisia, jotka tyrehtyivät jo ennen maalialuetta. Erätauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Toinen erä oli vieläkin kovaotteisempi. Meillä oli hyvä painostuskausi menossa kun Marjo sai kovan potkun suoraan nilkkaan ja oli selvä, että hän ei pystyisi enää jatkamaan. Vielä loppuminuuteilla loimme kovan painostuksen vastustaja päätyyn, mutta emme päässeet ratkaisemaan ottelua. Jatkoajalla 2 x 5min yritimme niin ikään ratkaista ottelua. Vastustaja vetäytyi jatkoajan toisella puoliajalla kuoreensa ja odotteli rangaistuspotkukilpailua. Rankkareissa sitten kolme Kirkkonummen pelaajaa onnistui maalinteossa ja meiltä onnistui kaksi pelaajaa. Niin Dumle Valoturnauksen voitto matkasi Kirkkonummelle.

Maalintekijät rankkarikisassa: Sanni ja Ansku. Fair Play pelaajaksi valittiin Marjo.

Turnaus oli meille mahtava kokemus. Pelasimme -95 sarjassa, olosuhteet olivat mahtavat ja kävimmehän me myös Tykkimäellä. Lopulta väsyneet pelaajat raahautuivat ja osa jo kannettiinkin Kajaaniin lähtevään junaan. Junamatka oli jälleen rattoisa ja elämyksenä söimme vielä Penan tilaamat pitsat Kouvolan asemalaiturilla. Väsyneet matkaajat saapuivat Kajaanin 22:40 ja näin oli taas yksi seikkailu takana. Tästä jatkamme taas kohti uusia seikkailuja, jotka jatkuvat Jyväskylässä syyskuun alussa järjestettävässä Hippo-turnauksessa.