FC Wimman -96 tytöt valtasivat Kemin GB-turnauksen 16.3.2008

Aikainen sunnuntai aamu ja kukko on vasta kiljunut. Tytöt ja valmentajat hierovat silmiään kun Kortelaisen Jari on jo hakenut varikolta auton ja eikun sovitulle kokoontumispaikalle Kajaanin uimahallille ja turnausmatkalle Kemiin Visan Pallon järjestämään GB-turnaukseen. Matkaan on lähti mukaan 13 tyttöä: Marjo, Venla, Sinna, Lotta, Nani, Viivi, Ansku, Tytti, Vilma, Iitu, Siiri, Suvi ja Sanni. Mukaan lähtivät myös Pena, Joni, Jari ja tietenkin uusi maskottimme, joka ristittiin matkalla Voitoksi.

Kun matkaa oli taitettu Vaalaan asti pysähdyimme nauttimaan runsasta aamupalaa Vaalanportin ABC-asemalle. Matka jatkui ja jonkin tunnin kuluttua alkoi jo Kemi häämöttää. Linja-auto Junkohallin pihaan ja tytöt vaihtamaan edustusasuihin ja lämmittelemään ensimmäistä peliä varten.

Ensimmäisessä ottelussamme kohtasimme ONS:in valkoisen joukkueen Oulusta. Erittäin epätasaisella ja pehmeällä sekä poikkeuksellisen kapealla kentällä oli alussa hieman hankaluutta pallon kulkemisen kanssa sekä tietenkin pelitavan muuttuminen 9 vastaan 9, muotoon 7 vastaan 7. Loimme alkuun muutaman hyvän tilanteen, mutta emme saaneet niistä maalia aikaiseksi. Peliä oli pelattu noin kymmenen minuuttia kun sitten tuli lunta tupaan ja huolella. Nani taisteli pallosta Oulun tytön kanssa ja molemmat potkaisivat palloa täysillä sillä seurauksella, että jalkahan siinä taittui ja Nanin pelit olivat ohi. ONS:in joukkueen yksi valmentajista oli onneksi lääkäri ja hän totesi katsottuaan jalan, että kyseessä ei ole varmaankaan murtuma. Peli kuitenkin jatkui ja Viivi hoiteli meidät 1-0 johtoon. Peli oli hallinnassamme ja Viivi teki vielä 2-0 päätöslukemat.

Toisessa ottelussamme kohtasimme meille uuden tuttavuuden Innon Mimmit Kemistä. Peli alkoi meille liiankin hyvin. Viivi johdatti meidät ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon ja toisen puoliajan alussa Marjo lisäsi johtomme jo 3-0:aan. Sitten tuli näyttämölle vastustajan selvästi paras pelaaja ja onnistui maalin teossa kaksi kertaa, mutta meidän tyttömme eivät antaneet periksi vaan pitivät johdon loppuun asti. Edessä oli enää kultamitaliottelu turnauksen emäntää Visan Palloa vastaan.

Loppuotteluun oli helppo lähteä. Olimme tulleet hyvin sinuiksi kentän kanssa ja pelitapammekin oli tullut tutuksi myös uusille pelaajillemme. Melkein koko ottelu oli meidän täydellistä hallintaa, mutta jotain aivan käsittämätöntä pääsi tapahtumaan aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Pallo rupesi polttamaan ja hätäistä suoritusta seurasi vielä hätäisempi suoritus ja melkoinen härdelli saatiin luotua aivan itse ilman vastustajan apua omalle maalillemme. Jos joskus niin nyt puoliaika tuli todellakin oikeaan paikkaan. Puoliajalla rauhoitimme joukkueen ja sovittiin, että keskitytään vain ja ainoastaan seuraavaan suoritukseen. Joukkue rauhoittui ja loppupeli olikin sitten hienoa jalkapalloa ja hyviä suorituksia. Viivi, kuinka muutenkaan teki tässäkin pelissä meille ne kaksi maalia ja Venla teki yhden. Näin syntyivät loppunumerot 3-0 ja turnausvoittajasta ei jäänyt kenellekään epäselvyyttä. Eli maskottimme nimi taisikin olla pienoinen enne ja toimme Voiton kotiin.

Tulomatkalla käytiin syömässä ruoka Lapintuulessa, jossa Kortelaisen Jarin uudet lenkkarit saivat varsinaisen Lapin kasteen!!! Kellon pieni viisari ehti tehdä täyden ympyrän ja vähän enemmänkin kunnes väsynyt, mutta onnellinen joukkue saapui takaisin Kajaanin ja omiin koteihinsa. Näin on jälleen yksi seikkailu takana ja uutta odotellaan. Mihin se meidät vie se selviää seuraavassa numerossa. Kiitokset kaikille mukana olleille sekä kotona tyttöjen puolesta jännittäneille.