Kauden ensimmäinen turnaus sujui kaikkien osalta loistavasti!

Lauantaina 7.6 klo 6.15 uimahallin pihalle oli kokoontunut joukko unisia, mutta iloisen jännittyneitä pelaajia, sekä paljon taustajoukkoja. Muutama henkilöautollinen FC Wimmalaisia suuntasi matkansa kohti Iisalmea ja Profile Girls Cupia. Osa pelaajista oli lähtenyt Iisalmeen jo edellisenä iltana. Minä ja Niina pääsimme lauantaina mukaan, näkemään ensimmäistä kertaa omien suojattiemme pelaavan!

Ensimmäinen peli alkoi jo klo 8.00, mutta hyvin tytöt saivat itsensä hereille pelin alkuun mennessä. Vastaan asettui ONS99. Tyttöjen pelin alussa havaittavissa oli pientä jännittyneisyyttä, ei oikein uskallettu mennä tilanteisiin. Tämä kaikkosi kuitenkin pian ja tytöt pelasivat oikein mallikkaasti ja haastoivat hyvin taitavaa vastustajaansa. ONS sai pelissä kolme maalia, mutta myös meillä oli muutama loistava maalipaikka. Emme lannistuneet tästä tappiosta, vaan suuntasimme katseemme seuraavaan peliin Klubi-36:tta vastaan.

Ruokatauon ja pienen levähtämisen jälkeen pääsimme valmistautumaan toiseen peliimme. Me valmentajat painotimme tähän peliin muutamaa asiaa: syötön kovuus sekä pallolliseen pelaajaan kiinni iskeminen. Ensimmäisellä puoliajalla vyörytimme hyökkäyksiä toisensa perään Klubin maalia kohti, mutta pallo ei millään meinannut mennä maaliin. Klubi sai kolme terävää vastahyökkäystä ja niinpä puoliajalle mentiin 3-0 tappioasemassa. Tsemppasimme ja loimme uskoa tyttöihin puoliajalla ja niinpä sitä mentiin toiselle puoliajalle hakemaan maalia. Ja miten kävikään! FC Wimma paukutti kolme maalia heti puoliajan alkuun. Nea Rautiainen täräytti pallon kertaalleen ja Tiinu kahdesti. Peli oli tasan. FC Wimman pyöritys jatkui, mutta jälleen harmittavasti Klubin nopea hyökkääjä pääsi iskemään kahdesti. Peli päätty Klubin 5-3 voittoon. Mutta tästäkään emme lannistuneet, tytöt pelasivat hienosti ja maalitili avattiin!

Päivän viimeisessä koitoksessa vastaan asettui GBK. Vastustajia oli paljon ja heidän valmentajansa kävi hieman naureskelemassa meidän tyttöjen vähäiselle määrälle. Ei se määrä, vaan se laatu, ajattelin…

Peli oli alusta asti tiukkaa vääntöä, meidän tytöt taistelivat koko sydämensä kyllyydestä, eivät antaneet GBK:lle tilaa, prässäsivät pallot pois ja saivat paljon hyökkäyksiä aikaan. Peli oli pitkään 0-0, vaikka meillä oli monta hyvää maalipaikkaa. Lopulta, kun peliä oli jäljellä n. 10 minuuttia, Tiinu pääsi läpi ja pisti pallon maaliin! Loppu pelin tytöt pelasivat kovalla antaumuksella ja suojelivat Viivi-Inkerin vartioimaa maalia. Pillin soidessa ei riemulla ollut rajaa! Tyttöjen ensimmäinen voitto oli totta! Kaikki olivat todella iloisia ja päivä päättyi mahtavasti. Tästä oli hyvä lähteä kotiin nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntain koitokseen.

Minä ja Niina emme harmiksemme päässeet sunnuntaina mukaan, koska meillä oli edustuksen peli, mutta Kari Halonen sekä mukana olleet vanhemmat johdattivat tytöt sunnuntaina kahteen voittoon. Kari kirjoittaa sunnuntaista myöhemmin!

-Jenni

Iisalmi sunnuntai 8.6
Tytöt lähtivät aamulla uimahallilta klo 8.30 jatkamaan aloitettua Profile girl`s cupia Iisalmeen. Hallilta matkalle lähti Tilda, Viivi-Inkeri, Tiinu, Ella, Aino K, Laura, Nea.  Iisalmessa meitä odotti Riina, Emma K, Heidi ja Aino N. Sunnuntain peleistä  Soja jäi pois mutta tilalle tuli Tilda ja Emma K.

Ensimmäinen peli oli klo 10.30 ja vastaan asettui ONS -01. Pelitaktiikkana oli 1-2-2-1 jonka Jenni ja Niina oli meille laatineet lauantain paluumatkalla.
Tunnustelevan alun jälkeen peli avautui 9 min kohdalla kun Tiinu pääsi läpi ja teki tärkeän avausmaalin. Jatkoa seurasi kun Tilda 15 min kohdalla tykitti 2-0 maalin. Erätauolla tyttöjä tsempattiin ja muistutettiin tarkasta puolustuspelaamisesta mutta erän alettua ONS:n aloituspotkusta, Tiinu hyökkäsi palloon ja kuljetti sekä laukoi kohti maalia. Pallo osui tolppaan ja kimposi sisäänpäin jolloin hienosti palloa seurannut Tilda teki  3 – 0 maalin minuutin jälkeen. Vastustaja ei antanut periksi ja painoi päälle ja sai 3-1 kavennuksen 25 min kohdalla. Viivi-Inkeri ei mahtanut laukaukselle mitään. peli tasaantui ja edettiin kohti loppua mutta vielä tytöt jaksoi painostaa vastustajaa ja 32 min tultua täyteen, Tiinu sai tehtyä 4-1 maalin joka jäi lopputulokseksi.

Päivän toinen peli oli ONS -00 vastaan. peli alkoi tyttöjen painostuksella ja uurastus palkittiin 5 min kohdalla jolloin Tilda sai ammuttua 1-0 voittomaalin. Peli oli tiukkaa ja reilua vääntämistä mutta lisämaaleja ei nähty.
Ilman Viivi-Inkerin torjuntoja ja joukkueen tehokasta liikettä olisi peleissä voinut käydä toisinkin.

Palkintojenjaon jälkeen tytöt olivat yhtä hymyä ja mitalit sekä diplomit jäi tytöille muistoksi ensimmäisestä FC Wimman turnauksesta.
Suuri kiitos kuuluu myös vanhemmille jotka olivat kuljettamassa omin kyydein tyttöjä sekä niille vanhemmille jotka olivat tsemppaamassa ja huoltamassa tyttöjä heidän ensimmäisessä turnauksessa.

Niina ja Jenni ovat luoneet tytöistä erinomaisen hyvähenkisen joukkueen ja saaneet tytöt liikkumaan pallon kanssa pilke ja virne silmäkulmassa.
Niina ja Jenni eivät ikävä kyllä, oman edustuspelin takia, päässeet näkemään tyttöjen huimaa kehitystä joka tapahtui viikonlopun turnauksessa .
Tästä on hyvä jatkaa kesän harjoittelua ja treenata joukkue valmiiksi elokuun piirisarjan turnauksia varten.