Urheiluseuroissa ei ole aina tapana viestiä ikävistä asiosta, mutta kuljetaan tässäkin uutta linjaa ja kerrotaan miten asiat oikeasti ovat, koska asian ympärillä on ollut niin paljon ns. kentänreuna spekulaatiota viime aikoina.
Wimman edustusjoukkue putosi viime kauden lopuksi Kolmoseen.
Wimman ”edarin” kirjoilla oli viime kaudella noin 27 pelaajaa ja Klubi-36:n kautta noin 18 pelajaa lisää, yhteisseurasopimuksen kautta. Lisäksi käytössä oli seuran C-tytöt. Osa pelaajista oli käytettävissä vain osan kautta, eli todellisuudessa kausi vedettiin kohtu ohuella rungolla läpi.
Urheilussa, myös jalkapallossa, valitettavasti tulee aina loukkaantumisia sekä muita esteitä, joten osalle pelimatkoja lähdettiin ilman vaihtopelaajia tai yhdellä-kahdella vaihtarilla.
Syyskierroksella väsymys näkyikin pelaajien kasvoilta ja oli ymmärettävää, että ”huilitaukoa” kaivattaisi.
Syksyllä oli myös tiedossa että osa pelaajista lähtee paikkakunnalta, opiskeluiden yms syiden takia.
Joulukuussa kartoitimme kyselyllä pelaajien halukkuutta jatkaa joko omin voimin tai yhteistyössä toisen seuran kanssa YJ:nä naisten sarjassa. Halukkaita ilmottautui vain 9, joten sillä ei vielä sarjaan uskalla ilmottautua.
Tammikuussa Palloliitto tarjosi Wimmalle Kakkosen sarjapaikkaa, IK Myranin luopuessa sarjasta.
Koska tieto tuli meille kohtalaisen myöhään, teimme pika kartoituksen pelaajatilanteesta ja tilanne oli, että 9-11 pelaajaa ”ehkä” olisi valmiina sitoutumaan sarjaan. Vajaalla kentällisellä ei vielä uskalla sarjaan lähteä, vaikka kaikki muu oli jo mietitty valmiiksi; valmennus, rahoitus yms.
Joten valitettavasti Wimmassa ei tule olemaan naisten joukkuetta ensi kaudella vaan keskitymme täysin junioritoimintaan.
Junioreissa B-tytöt lähtevät karsimaan keväällä B-tyttöjen Ykköseen.
Olemme reilun kahdentoista toimintavuoden aikana tottuneet siihen, että nuoret aikuiset muuttavat pois Kajaanista opiskelujen tai töiden perässä ja roolimme on olla kasvattajaseura isommille seuroille.
Edustusjoukkueen merkitys on ollut olla ponnahduslauta Liigaan tai maajoukkeeseen, toivottavasti jopa kansainvälisille kentille.
Edarin merkitys seuran lippulaivana on varmasti jokaiselle seuralle tärkeä asia, paitis imagollisesti myös taloudellisesti.
Sinne tähtää jokainen junioripelaaja ja sen pelaajia pidetään esikuvina, joita katsotaan ihaillen.
Nyt odotamme seuraavan ikäluokan kasvamista näihin saappaisiin.
Wimmassa kasvaa vahva sukupolvi uusia pelaajia, joista muutaman vuoden kuluttua tulee toivottavasti se uusi ”edari”.
Niinpä toivotamme kaikille Wimmassa kasvaneille nuorille ja nuorille aikuisille erinomaista tulevaisuutta paitsi elämässä, myös liikunnan parissa ☺️.