FC Wimman B-tyttöjen upea voitto viimeisessä ottelussa VPS-j:tä vastaan 3-1 nosti Wimman B-tytöt neljänneksi I-divisioonassa!

FC Wimman B-tytöt kohtasivat viimeisessä ottelussa VPS-j:n joukkueen Vaasasta. Molemmilla joukkueilla oli kasassa ennen ottelua 15 pistettä. Kevään kohtaaminen oli päättynyt Wimmalle 3-2.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkueelta varsin varovaisesti. Laitalinkit tukivat kovin alhaalta puolustusta ja niinpä kärki Essi Määttälä jäi vähän yksinäiseksi. Toisaalta kotijoukkue hallitsi keskikenttää vahvasti ja ajoittain pallon siirtely oli hyvin näyttävää. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Hanna Putaala siirtyi kärkeen ja Essi oikeaksi laitalinkiksi. Hannan päättäväinen pelaaminen palkittiin melko pian ja taululla oli lukemat 1-0.

Toisella puoliajalla ote oli edelleen vahvasti kotijoukkueella. Vaasa teki ajoittain erittäin vahvoja vastahyökkäyksiä. Eräs vastahyökkäyksistä lähti Vaasan maalivahdin pitkästä avauksesta ja Wimman linja oli aivan liian korkealla, jolloin Vaasalaishyök-kääjä pääsi purjehtimaan yksin maalille ja ohitti hyvin pelanneen Inka Kukkosen.

Kotijoukkue jatkoi kuitenkin taistelua pisteistä ja viisi minuuttia ennen loppua Wimmalla oli jälleen yksi monista kulmista. Elina Romppainen antoi pallon maalille, josta Hanna Putaala jatkoi upeasti pallon päällä maaliin. Vain minuutti edellisestä ja Hanna Putaala karkasi läpiajoon. Pallo hieman karkasi, mutta vaasalaisvahti potkaisi päin Hannaa, josta pallo kimposi jälleen maaliin.

Lopputulos 3-1 oli aivan ansaittu ja samalla FC Wimman B-tytöt nousi sarjassa neljänneksi. Saavutuksen arvoa nostaa se, että joukkue pelasi koko syyskierroksen ilman vakituista maalivahtia. Kenttäpelaajat toimivat maalivahtina. Kokonaisuudes-saan B:n kausi oli varsin hyvä ja varsin monet pääsivät jo mukaan myös naisten otteluihin. Joukkue tulee varmasti nuorentumaan ensi kaudelle ja samalla uusia vastuunkantajia tarvitaan. Joukkue on harjoitellut yhdessä edustuksen kanssa ja näin saatu aina riittävä määrä pelaajia harjoituksiin. Samalla nuoremmat ovat saaneet laittaa aina itsensä peliin. Tilanne on ehkä ensi kaudella toinen sillä myös B:n  valmennus tulee vaihtumaan kuten edustuksenkin ensi kaudelle.