Nyt on reportterikin toipunut viikonlopun turnajaisista, että alkaa taas juttu luistamaan. Kauden kohokohta, jokavuotinen Hippo-turnaus on nyt joukkueilta ohi ja kaikin puolin upeastihan se meni.

Matka aloitettiin perjantaina vesisateisesta Kajaanista jo niin perinteikkäästä lähtöpaikasta kuin uimahallilta. Hallilla odotti tyttöjä 2 minibussia ja hlöauto, joihin ahdettiin 02 ja 01 joukkueet + jojot ja muutama huoltaja. Ainiin, mahtuihan pari valmentajaakin mukaan.

Minibusseissa oli tunnelmaa… kuskit osaisivat varmasti paremmin kertoa tästä, heh.

Jyväskylään saavuttiin hyvissä ajoin illasta. Majoituskouluille päästyään joukkueet purkivat tavaransa: ilmapatjojen pumppujen surinaa, makuupussien kahinaa ja iltapalan syöntiä.

Tänä vuonna 01 ja 02 joukkueet pelasivat omissa sarjoissaan ja sarjat olivat eri puolilla kaupunkia (01 Muuramessa ja 02 Jyväskylässä).

Aamu alkoi aikaisin 01-joukkueella, mutta yllättävää kyllä, joukkue oli harminaisen pirteällä tuulella. Kentälle päästyään tytöillä riitti virtaa hyviin alkulämmittelyihin. Valmentaja hiukan pelotteli kovasta lohkosta, mutta tytöt osoittivat eka ottelun jälkeen olevat itse yksi kovimmista joukkueista. Palokan Riennon 01 tytöt kaatuivat 5-0 lukemin, maaliverkko viuhkasi aina eri tytön jalasta. Seuraavaan LPS valkea -otteluun lähdettiin hyvällä itsevarmuudella ja tiedostaen omien heikkouksien parantaminen ja osaamisen näyttäminen. Peli pyöri pitkälti vastustajan päädyssä, mutta jostain syystä pallo väisti aina maalin. Maalihai-Krissellä oli 12 paikkaa, mutta ”väärälle” jalalle tuli liikaa paikkoja. Vastustaja pääsi keskikentän arviointivirheestä pitkän syötön kautta yksin läpi ja tehden 1-0 loppulukemat meidän pikkuisen maalivahti Nellin ohi. No, häviö tuli, mutta tasaista oli! Päivän viimeinen peli oli muutaman tunnin tauon jälkeen. Tauon aikana valmentaja puhui tytöille edellisen pelin heikkouksista ja kuinka ne voidaan parantaa ja mitä seuraavaan peliin lähdetään tekemään, no ”pelaamaan tietenkin Wimman peliä”. Vastassa oli tuttu ONS 01 ercoma. Peli oli ainakin valmentajan mielestä sydämeen rytmihäiriöitä aiheuttava, mutta vaikka kuinka ONS painosti ja pyöritti hienoa syöttöpeliään, pääsi Krisse vetämään 1-0 maalin onssin verkkoon. Ja voitto onssista oli totta!

Loppu illan tytöt pelasivat omaa kehittämäänsä piilosta vol 2. koulun syövereissä. Hauskaa tuntui olevan myös juuri ennen valojen sammuttamista..pussitoukat tekivät hienon tanssin + joukkueen haastattelu päivän tapahtumista löytyy myös videotallenteelta ;)

Sunnutai alkoi vielä aiemmin kuin edellispäivä. Tuomari vihelsi pelin käyntiin 8.00. Vastassa FC89Mimmileijonien toinen joukkue: Hampaat. Peli pyöri heti Wimmalla ja muutaman minuutin kuluttua maalihai-Krisse taas oikeassa paikassa oikeaan aikaan: vastustajan virheestä pallo maaliin.

Peli kulki wimmaisesti molepien joukkueiden hallussa, mutta vaikka kuinka Hampaat kiristivät purentaansa, niin Wimmasta Krisse, Nikka ja Jespe pääsivät iskemään loppulukemat 5-0.

Nyt alkoi jännät paikat, sillä seuraava LPS-ONS -ottelu ratkaisisi lohkovoittajan. Valmentaja oli jo luottavaisin mielin saamassa joukkueelleensa 3. sijaa, mutta koska tytöt pesivät Hampaat aamulla niin isoin ottein, ja koska LPS hävisi ONS:lle vain 1-0, niin Wimma maalieron turvin lohkovoittajaksi pelaamaan sijoista 1.-6.!

Turnauksen tavoite tuli täytetyksi siis jo lohkovaiheessa yli odotusten (olla 10 parhaan joukossa). Jatkopelit tiedettiin koviksi. Ensin vastaan Mimmileijonien toinen joukkue: Kynnet. Tytöt lähtivät peliin metsästämään päivän toista leijjonaa, mutta toisin kävi. Kynnet veivät tyttöjä fyysisyydellään: nopeampia, isompia. Vaikka wimmalla pelattiin niin aikaiseksi saatiin 1 maali ja 1 melkein maali (viivalla, vaikka katsojat sanoivat sen olleen maalissa) Kynsille ansaittu 2-1 voitto Wimmasta. Ensi kerralla muistetaan kuinka ne Kynnet sitten leikataan. Seuraava vastustaja oli taitavaksi joukkueeksi tiedetty VJS Ajasto punainen. Näppärästi se pallo vantaalaisilla liikkui, mutta kyllä kajaanilaiset pistivät heitäkin välillä ahtaalle. Vantaalaisille sattui tokalla puoliajalla rike rankkarialueella, vapaapotku Wimmalle ja perinteisesti pallo verkkoon Krissen jalasta. Wimma johti peliä 1-0 vain alle minuutin kun VJS teki vähän kyseenalaisen maalin suoraan aloituspotkusta. Muutama minuutti tuomari vs. vastustajan valmentaja -väittelyä ja maali hyväksyttiin. No, tasapeli koko E11-sarjan voittajasta!

Viimeinen peli sijoista 5.-6. oli jo niin väsynyt, että vastustaja rikkoi meidän puolustajat yksi kerrallaan. Harmittavaa, että junioripeleissä tuomari sallii niin ruman pelitavan niin nuorilta tytöiltä! Voitto meni JyPK 0102 Vaajakosken joukkueelle 3-1.

Wimma 01:n sijoitus 6. 26 joukkueen sarjassa. Ainoa pohjoissuomalainen joukkue 10 parhaan joukossa.

Kaikinpuolin hieno turnaus Wimman 01-joukkueelta! Valmentajana voin sanoa, että olen todella ylpeä näistä tytöistä, jotka näytivät kentällä sen mitä koko kausi ollaan harjoiteltu. Kauden tavoite: pelaaminen joukkueena, on parantunut huomattavasti ja se näkyi peleissä onnistuineissa kuvioissa sekä koko joukkueen yhteisestä tsempistä!

Wimma 02 pelasi myös hienon turnauksen vain 8 pelaajalla! Loppusijoitus oli heillä 8. 20 joukkueen sarjassa, joka on huomattava parannut viimevuotiseen E10-sarjan 17.sijaan. Myös Wimma 02 oli ainoa pohjoissuomalainen joukkue 10 parhaan joukossa.